Anti-aging kozmetikus / Üzenet

Aha savas hámlasztás

2023.04.29

Bőrhámlasztás - Aha savas hámlasztás

AHA savas hámlasztás kúra után a bőr simává, ragyogóvá válik, a pórusok átmérője csökkenhet, a bőr színe üde lesz. Glikolsav. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) egyik fajtája, hámlassza a bőr legfelső rétegét, ebből adódóan simítja is a bőrt, üde és élettelivé varázsolja. A bőr kb 28 naponta, a kor előrehaladtával picit lasabban kicserélődik, a hámlasztó savak ezt meggyorsítják. A glikolsavas hámlasztó pH-értékének 3 - 4 között van, akkor hatásos, bizonyos koncentrációban még a kollagéntermelést is serkenti, A fibroblaszt sejteket fokozott kollagéntermelésre ösztönz. Kicsi a molekuláris szerkezete így könnyen behatol a bőrbe. A hámréteg elhalt hámsejtek láncolatait bontja meg. Retinollal együtt nem használható, így tájékoztasd a kozmetikusod, ha retinolt használsz.

Hatás:

  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns
  • pigmentfoltokat halványítja
  • a ráncok mélységét csökkenti
  • egységesebbé teszi a bőr textúráját
  • megnöveli a bőr áteresztő képességét

Hámlasztást követően a bőr ph értékét vissza kell állítani, a bőr ideális pH értéke 4,7 - 5,75. A víz pl. 7-es pH-értékű, így semleges, ennél kisebb értékek a savas, a magasabbak a lúgos kémhatást jelentenek, a bőrünk normális kémhatása enyhén savas. A bőrünk normál pH- értéke 4,5-6,2 között van, függ az életkorunktól, a használt kozmetikumoktól, stb.

A glikolsav miatti hámlasztó hatás csökkenti az UV-sugárzás elleni normál védelmet, így nyáron magasabb faktorszámú fényvédőt kell használni.

Arcbőr hámlasztás

A savas hámlasztás egy bőrhámlasztó eljárás, a bőröd típusának és problémájának megfelelően kell kiválasztani a terméket, beállítani az erősségét és az idejét.  Végül visszaállítjuk a bőr PH érték. Az arcbőr hámlasztás savas változatát inkább szakemberrel végeztesd, otthon én nem javaslom. Otthonra vannak nagyon jó radírok, kérd ki a kozmetikusod véleményét.

Az oldalon megtalálható képek, szövegek tartalmak felhasználása tilos! TünDerma Kozmetika Pécel városában