Anti-aging kozmetikus / Üzenet

Bőrhámlasztás

2023.08.25

A gyümölcssavas hámlasztó kezelések, az AHA gyümölcssavas hámlasztás kúrák őszi-téli kozmetikai arckezelések, bőrhámlasztás kozmetikussal. Glikolsavas bőrhámlasztás, BHA. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) egyik fajtája, hámlassza a bőr legfelső rétegét, ebből adódóan simítja is a bőrt, üde és élettelivé varázsolja. A bőr kb 28 naponta, a kor előrehaladtával picit lassabban kicserélődik, a hámlasztó savak ezt meggyorsítják. Glikolsavas hámlasztás - A glikolsavas hámlasztó pH-értékének 3 - 4 között van, akkor hatásos, bizonyos koncentrációban még a kollagéntermelést is serkenti. A fibroblaszt sejteket fokozott kollagéntermelésre ösztönz. Kicsi a molekuláris szerkezete így könnyen behatol a bőrbe. A hámréteg elhalt hámsejtek láncolatait bontja meg. Retinollal együtt nem használható, így tájékoztasd a kozmetikusod, ha retinolt használsz.

A gyümölcssavas hámlasztó kezelés hatása:

  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns
  • pigmentfoltokat halványítja
  • a ráncok mélységét csökkenti
  • egységesebbé teszi a bőr textúráját
  • megnöveli a bőr áteresztő képességét

Hámlasztást követően a bőr ph értékét vissza kell állítani, a bőr ideális pH értéke 4,7 - 5,75. A víz pl. 7-es pH-értékű, így semleges, ennél kisebb értékek a savas, a magasabbak a lúgos kémhatást jelentenek, a bőrünk normális kémhatása enyhén savas. A bőrünk normál pH- értéke 4,5-6,2 között van, függ az életkorunktól, a használt kozmetikumoktól, stb.

Glikolsavas hámlasztás - A glikolsav miatti hámlasztó hatás csökkenti az UV-sugárzás elleni normál védelmet, így nyáron magasabb faktorszámú fényvédőt kell használni.

Bőrhámlasztás

Az arc bőre megújul, eltűnnek a kisebb bőrhibák, pigmentfoltok, kisebb ráncok, a bőr egyenetlenségei. A kezelések során használhatunk különböző savakat, AHA-savakat ( pl. glikolsav, citromsav, borkősav, almasav), BHA-savat (pl. a szalicilsav) és PHA-savat (pl. a glükonolaktonsav, a laktobioniksav). Nyáron a PHA savat használjuk a kozmetikában.

Kozmetikai savas hámlasztás

Az oldalon megtalálható képek, szövegek tartalmak felhasználása tilos! TünDerma Kozmetika Pécel városában